BRZI TEST ZA ODREđIVANJE NIVOA CRP IZ KAPI KRVI

CRP brzi test

Sa brzim rezultatima kao osnovom za kliničko praćenje, lekari su dobili ovlašćenje da donose brze odluke o tretmanima što dovodi do boljeg ishoda lečenja pacijenata. Primenom efikasnijeg procesa dijagnostikovanja sa manje koraka i potrebnog vremena za njegovo sprovođenje, lekari I pacijenti dobijaju prave rezultate u pravo vreme.

Zato su lekari i pacijenti na ovim prostorima sa zadovoljstvom primili informaciju da su im od nedavno na raspolaganju profesionalni brzi testovi za odredjivanje CRP iz krvi, proizvodjača NG Biotech iz Francuske.

CRP (C reaktiv protein) je važna alatka za definisanje prisutnosti bakterijske infekcije u organizmu. Mogućnost brzog određivanja vrednosti ovog proteina u krvi (u samo 5 minuta) korišćenjem testa NG-CRP omogućuje lekarima da bez odlaganja definišu uzrok stanja kao što su visoka temperatura, upalni procesi... odnosno da bez rizika od greške preporuče uzimanje (ili ne ) antibiotika. Na taj način se dobija u vremenu, preporučuje se prava terapija i samim tim pozitivan ishod lečenja je izvesniji, a kao izuzetno važna korist je eliminisanje bespotrebnog uzimanja antibiotika čime se izbegava stvaranje rezistencije na njih. Takođe, uzorkovanje samo jedne kapi krvi iz prsta je mnogo pristupačnije od uzimanja krvi iz vene, pa je realno očekivati da će ovaj test biti mnogo bolje prihvaćen od strane dece, starih,kao I od svih koji imaju negativan stav prema "probadanju" vene.

sidebar image